2

POFTA DE MANCARE / REȚETE TRADIȚIONALE /


Supa cu găluște a feciorului

 (5 voturi)

SUPA CU GĂLUȘTE A FECIORULUI

TIMP DE PREPARARE: Timp de preparare  1 ora 30 min
DIFICULTATE: Mediu

AI TREBUINȚĂ DE:

 
4 l apă
 
2 morcovi
 
1 rădăcină de pătrunjel
 
½ rădăcină de țelină
 
2 cepe
 
½ legătură de pătrunjel verde
 
sare după gust
 
Pentru găluște: 1 lingură unt
 
1 ou
 
4 linguri griș
 
sare după gust

IACA CE-I DE FĂCUT:

1
Pune într-o oală descoperită puiul de țară tăiat bucăți mari și cei 4 l de apă rece și lasă pe foc potrivit, să fiarbă în clocote mici. Spumează când și când cu un linguroi din acelea cu găuri, după care acoperă și lasă să fiarbă la foc potrivit.
2
Cât timp oala stă cumințică pe foc, tu, harnic cum ești, prepară găluștele: freacă bine lingura de unt cu un ou, până se face o cremă. Pune grișul câte puțin până se omogenizează, pasta având consistența smântânii grase. Adaugă și sare după gust.
3
Când supa e gata, strecoară zama într-o oală destul de mare și pune la foc până clocotește. Trage-o de pe foc și adaugă puțin câte puțin din pastă în supă. Cască bine ochii și urechile că am să-ți spun un secret: găluștele din supă ies mai aurii și mai frumușele dacă combini grișul cu 2 lingurițe de mălai grișat. De fiecare dată când le modelezi, unge forma cu puțin ulei și-or să iasă frumoase cum n-o văzut Parisu’.
4
Acoperă oala și pune din nou pe foc 20 de minute. Când scoți găluștele din oală, poartă-te cu ele ca cu ouă, că-s firave. Decorează cu pătrunjel verde și alte zarzavaturi după pofta inimii.

ZDRAVENI MOLDOVENEȘTI


Facebook
Youtube
Google+
Email  POFTA POȘTA REDACȚIEI
Adresa
S.C. Sagem S.R.L.
Membră a Grupului de firme
S.C. Safir S.R.L.
Str. Podul Înalt, Nr. 6, Vaslui, România
Telefon
0235-361562
Mobil
0751-036036
Fax
0235-306034

© 2021 Zdravan Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.