SUPA CU GĂLUȘTE A FECIORULUI
TIMP DE PREPARARE:
1 ora 30 min
DIFICULTATE: Mediu
AI TREBUINȚĂ DE:
½ legătură de pătrunjel verde
Pentru găluște: 1 lingură unt
IACA CE-I DE FĂCUT:
1
Pune într-o oală descoperită puiul de țară tăiat bucăți mari și cei 4 l de apă rece și lasă pe foc potrivit, să fiarbă în clocote mici. Spumează când și când cu un linguroi din acelea cu găuri, după care acoperă și lasă să fiarbă la foc potrivit.
2
Cât timp oala stă cumințică pe foc, tu, harnic cum ești, prepară găluștele: freacă bine lingura de unt cu un ou, până se face o cremă. Pune grișul câte puțin până se omogenizează, pasta având consistența smântânii grase. Adaugă și sare după gust.
3
Când supa e gata, strecoară zama într-o oală destul de mare și pune la foc până clocotește. Trage-o de pe foc și adaugă puțin câte puțin din pastă în supă. Cască bine ochii și urechile că am să-ți spun un secret: găluștele din supă ies mai aurii și mai frumușele dacă combini grișul cu 2 lingurițe de mălai grișat. De fiecare dată când le modelezi, unge forma cu puțin ulei și-or să iasă frumoase cum n-o văzut Parisu’.
4
Acoperă oala și pune din nou pe foc 20 de minute. Când scoți găluștele din oală, poartă-te cu ele ca cu ouă, că-s firave. Decorează cu pătrunjel verde și alte zarzavaturi după pofta inimii.