POFTA DE MANCARE / REȚETE TRADIȚIONALE /


Tochitură din puiul neneacăi

 (7 voturi)

TOCHITURĂ DIN PUIUL NENEACĂI

TIMP DE PREPARARE: Timp de preparare  2 ore
DIFICULTATE: Mediu

AI TREBUINȚĂ DE:

 
1 ceapă
 
200 g ardei gras
 
50 g bulion
 
8 ouă
 
1-2 căței de usturoi
 
sare, piper, dafin, cimbru după gust
 
brânză telemea după gust

IACA CE-I DE FĂCUT:

1
Dă pipotele într-un clocot, după care spumează. Când îs doar pe jumate fierte, pune-le la călit în vasul în care ai pus și ceapa, gogoșarii, ardeiul dolofan, untdelemn, bulionul, pulpa și pieptul de țară al preapofticiosului Zdravăn Moldovenesc. Și nu-ți bate capul că-ți dăunează mâncărurile de pui la silueta de viespe, nu au așa multe calorii.
2
Când și când, adaugă câte o cană de apă, lăsând să fiarbă la foc nici prea tare, nici prea moale, cât să fie potrivit. Crezi c-ai gătit treaba? Nu-ți face speranțe deșarte, că trebe să tragi ficățeii la tigaie și să-i pui la un loc cu celelalte în timp ce continui fierberea 5 minute.
3
Când s-au terminat de fiert, ia vasul de pe foc și pune și cățelul de usturoi să-l vezi cum latră-n oală.
4

Mănâncă cu poftă, cu mămăliguță, ou și brânză rasă.

ZDRAVENI MOLDOVENEȘTI


Facebook
Youtube
Google+
Email  POFTA POȘTA REDACȚIEI
Adresa
S.C. Sagem S.R.L.
Membră a Grupului de firme
S.C. Safir S.R.L.
Str. Podul Înalt, Nr. 6, Vaslui, România
Telefon
0235-361562
Mobil
0751-036036
Fax
0235-306034

© 2019 Zdravan Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.