2

POFTA DE MANCARE / REȚETE DE CRĂCIUN /


Piftie de cucoș tânăr

 (0 voturi)

PIFTIE DE CUCOȘ TÂNĂR

TIMP DE PREPARARE: Timp de preparare  3 ore
DIFICULTATE: Mediu

AI TREBUINȚĂ DE:

 
2 morcovi
 
1 rădăcină de țelină
 
1 linguriță piper
 
3-4 foi de dafin
 
20 g gelatină granulată
 
usturoi după gust

IACA CE-I DE FĂCUT:

1
Mai întâi, faci toaleta zburătorului nostru, apoi taie-l în bucăți mai mici pe care le pui într-o oală. Adaugă și morcovii întregi, țelina, niscaiva boabe de piper alb, o linguriță de sare și frunze de dafin.
2
Pune la foc domol aproape 2 ore și spumează când și când, ca să iasă răcitura limpede ca apa de izvor. Bagă de samă să scoți morcovii când au fiert, ca să îi ai fermi pentru mai târziu.
3
Scoate carnea deoparte când aproape că se ia de pe os și las-o să se răcească.
4
Între timp, strecoară zama, apoi pune gelatina la hidratat în 3-4 linguri de apă rece.
5
Curăță și toacă usturoiul după gust, adaugă în supa strecurată și lasă la infuzat iar mai apoi strecoară iară. Adaugă și câteva firicele de sare și gelatina (supa să nu fie caldă, ca să nu-și piardă proprietățile). Toarnă gelatina în castroane sau în formele pentru răcitură și pune-o la rece. Între timp, ocupă-te de carne: taie-o de pe os și după ce ai scos gelatina, pune-le la un loc. Din morcovi, poți decupa triunghiuri, așa încât să iasă steluțe și pune-le și pe ele alăturea.
6

Acoperă cu supa din oală și pune-le la rece până se fac tari ca piatra.

ZDRAVENI MOLDOVENEȘTI


Facebook
Youtube
Google+
Email  POFTA POȘTA REDACȚIEI
Adresa
S.C. Sagem S.R.L.
Membră a Grupului de firme
S.C. Safir S.R.L.
Str. Podul Înalt, Nr. 6, Vaslui, România
Telefon
0235-361562
Mobil
0751-036036
Fax
0235-306034

© 2020 Zdravan Moldovenesc. Toate drepturile rezervate.